Display Campaign Optimizer או בקיצור DCO, הוא כלי לאופטימיזציה אוטומטית ברשת המדיה של גוגל שהושק ב-2010. באמצעות אוטומציה של בידים וטירגוט הכלי מאפשר להביא למיקסום של כמות ההמרות בקמפיין. על מנת להשתמש ב-DCO יש לעבוד רק עם קמפיינים אשר מביאים מעל 15 המרות בחודש. השימוש בכלי הוא פשוט – מגדירים לגוגל CPA מקסימלי (כלומר המקסימום שאנו מוכנים לשלם להמרה), מודעות ותקציב. ה-DCO ימצא בעצמו את המיקומים ברשת שיביאו להמרות.
האלגוריתם מאחורי הכלי מתייחס למימדים רבים כגון: דמוגרפיה, הקשר של מילות המפתח בדף, תחומי עניין של הגולשים, שעות, ימים ואפילו מוכנות לקנייה. לאורך זמן, הכלי אמור ללמוד מתוך היסטוריית הקמפיין מה עובד ומה לא עובד, ולשפר את ביצועי הקמפיין.
אין חובה להוסיף מילות מפתח כשמעלים קמפיין DCO. יחד עם זאת, אם רוצים לשמור על הקשר קונטקסטואלי מסוים, ניתן להוסיף כמה מילים.
אפשר להתערב בביצועי הקמפיין על ידי בחינת האתרים שהמודעות שלנו הופיעו בהם (Automatic Placements). במידה ונמצאו אתרים שאינם רלבנטיים לקמפיין, ניתן לשלול אותם, וגוגל יפסיק להגיש בהם מודעות. DCO מאפשר לחסוך זמן רב בבנייה ואופטימיזציה מחד, ומאידך השליטה בקמפיין היא בעיקר של אדוורדס.
המעבר ל-DCO נעשה באמצעות הגדרות הקמפיין – מעבר ל-Auto-optimized.
על מנת שגוגל ידע איפה להגיש את המודעות שלכם, הוא צריך להבין מה המוצר או השירות שאתם מקדמים. לכן, כדאי שהמודעות ודף הנחיתה יהיו קריאים למנוע החיפוש.
אם נוסיף את העמודה Targeting Mode לדיווח על המיקומים בהם הופענו, נוכל לראות מיקומים משוייכים לקמפיין המקורי שלנו – Standard, ומיקומים שנעשו באמצעות האופטימיזציה האוטומטית של אדוורדס – Auto-optimized.
ההמלצה של גוגל היא לא לגעת בקמפיינים בהתחלה ולתת למערכת ללמוד אותם. כמו כן, הם מזהירים כי ה-CPA בתחילה יכול לעלות אפילו עד פי 5 (המערכת עושה ניסויים ומחפשת מיקומים והזדמנויות). אולם, ברגע שה-DCO עולה על המסלול, הוא אמור לעבוד טוב יותר ויעיל יותר מאופטימיזציה ידנית.