Bounce Rate – להפסיק לפחד ולהתחיל לעשות!

באונס רייט – Bounce Rate הוא מדד נטישה של דפים באתר אינטרנט, ומשמש כאחד המשתנים החשובים ביותר בניתוח אתרים. הבאונס מוצג כ-%, כלומר נע בין 0 ל-100.

באונס יכול להיות ביקור של גולש אשר נחת בדף אחד באתר ואז:

  • נטש לאתר אחר
  • לחץ על כפתור ה-Back
  • הקליד URL חדש לשורת הכתובות בדפדפן
  • סגר את הדפדפן
  • לא ביצע שום פעולה במשך 30 דקות

חישוב הבאונס נעשה על ידי חלוקת מספר הנוטשים חלקי כלל הביקורים בדף.
חשוב לדעת – הבאונס מחושב רק ביחס לדף אחר באותו האתר. גם אם משתמש שהה בדף 10 דקות ונטש, הוא עדיין יספר כ-100% באונס. אם רוצים שדף כזה לא יחשב כבאונס, ניתן לייצר Event למשל כל 30 שניות, אשר ייצר באופן מלאכותי צפייה בדף.  ההבדל בין Bounce Rate ל-Exit rate הוא שה-Bounce מתייחס אך ורק לדף נחיתה – הדף הראשון שהגולש הגיע אליו באתר, ואילו ה-Exit לכל עמוד באתר (גם כזה שלא שימש כדף נחיתה).
ישנם מקרים בהם Bounce גבוה אינם מבשר על משהו שאינו תקין באתר – למשל פוסטים בבלוגים – המשתמשים באים לקרוא את הפוסט האחרון ועוזבים את האתר, דפי נחיתה עם מספר טלפון וקריאה לפעולה להתקשרות (כך שמעבר לדף אחר באתר אינו משמעותי), דפים עם פרטי שירות לקוחות, דפי תודה על רכישה או מתן פרטים, מעבר לדומיין אחר בו לא מותקן אותו קוד אנליטיקס.

אין מדד שאומר אם Bounce Rate באתר טוב הוא רע. ישנם מדדים רבים שמשפיעים עליו כגון: תעשייה, מידת המוכרות של המותג, סוג האתר, סוג הדף, השלב בפאנל (לקראת תשלום למשל, משתמשים רבים נוטשים), כוונת המשתמש ועוד. בתמונה שלמטה ניתן לראות חלקות באונס ע"פ תעשייה:

 

ניתן לצפות ב-Bounce Rate במגוון דו"חות בגוגל אנליטיקס: ברמת דפים, דפי נחיתה, מילות מפתח, מקורות תנועה לאתר (אורגני, ממומן, אימייל), מאפייני משתמשים (כגון עיר) ועוד. חשוב להבין, שאם מתסכלים על מדד ה-Bounce בדו"ח ברמת הדף, הבאונס מדבר רק על מי שנכנס אליו כדף נחיתה, לכן יהיה מדוייק יותר להסתכל על Landing page report.

כיצד ניתן להפחית Bounce Rate?

במסגרת שיפור יחס ההמרה, Bounce Rate הוא אחד המדדים שמומלץ מאוד להתייחס אליהם. לאחר שזיהינו את הדפים הבעייתיים ישנם מספר שיפורים שנוכל לבצע:

  • להוסיף לינקים לדפים נוספים באתר – כאלה שיהיו רלבנטיים למי שביקר בדף. למשל בצורה של "אם אהבת את הכתבה, תוכל להנות גם מ…".
  • לחשוב מעבר לדפי מוצר – ישנם גולשים שעדיין לא מוכנים לקנייה, וניתן להציג קישור למידע נוסף, שאלות ותשובות, הוראות הפעלה, ביקורות ועוד. יתכן והמידע הזה הוא מה שיגרום למשתמש להמיר בסוף.
  • לשים לינקים חשובים במקומות בולטים – אודות, תמחור, וכל מה שגולש שזה עתה נחת בדף עשוי לחפש. הנגשה של לינקים באמצעות תפריט צדדי או עילי עשויה להפחית את הנטישה.
  • לעשות מה שאפשר כדי שהאתר יעלה כמה שיותר מהר ובצורה חלקה.
  • להקפיד על ניגודיות בין הטקסט לרקע – אם היוזר לא יכול לקרוא, הוא בטוח לא ישאר באתר. תוכן חשוב צריך להיות מודגש וקל לאיתור. אם יש כניסות לאתר ממכשירים ניידים, מומלץ להתחשב גם בנושא הבהירות וההשתקפות במסך.
  • שקפו מסר ברור – אולי הגולש נוטש כי הוא לא מבין מה מצופה ממנו. מטרת האתר צריכה להיות מיוצגת ברמת הטקסט והמסרים הויזואליים. כותרות וגרפיקה יכולים להדגיש מסרים מרכזיים. כדאי שקריאה לפעולה תהיה מרכזית בדף וקלה למציאה.

גם אם אינכם מצליחים להוריד את אחוז ה-Bounce Rate בדפים מסויימים ולהשאיר את הגולשים באתר, עדיין תוכלו לנסות לגרום להם לחזור באמצעות קישור לפרופילים במדיה חברתית, הרשמה לדיוור וכדומה. אם גולש נטש את הדף, אבל החל לעקוב אחרי חשבון הטוויטר שלכם, עדיין ישנו סיכוי שתוכלו להשיבו לאתר בפעם אחרת.

מאמרים נוספים

האם אתם חברים בניוזלטר?

אנחנו לא שולחים ספאם – רק המון אהבה