כיצד להעלות Quality Score?

Quality Score או בעברית "ציון איכות" הוא מרכיב בעל משמעות רבה בגוגל אדוורדס, מאחר והוא משפיע על מיקום המודעה ובסופו של דבר על המחיר שאנו משלמים על כל הקלקה. המטרה של גוגל היא להשתמש ב-Quality Score בשביל להציג רק מודעות רלבנטיות לגולשים.
תחשבו על זה ככה: גוגל מרוויחה כסף ממודעות שמוצגות למשתמשים. ככל שהתוצאות תהיינה רלבנטיות יותר, אנשים ימשיכו להשתמש בגוגל. אם התוצאות לא יהיו מדוייקות, המשתמשים ימצאו מנוע חיפוש אחר. זה המקום שבו ציון האיכות נכנס למשחק.  גוגל משתמשת בו על מנת להבטיח שכל משתמש יראה את התוצאות הרלבנטיות ביותר לשאילת החיפוש שלו.

כיצד נקבע ה-Quality Score ?
ישנם מספרים גורמים שמשפיעים על הציון:

  • הצורה בה בנויות קבוצות המודעות (adgroups) – האם המודעות של קבוצת המודעות רלוונטיות לכל מילות המפתח בתוך קבוצת המודעות? יש לוודא כי המודעה מתאימה לכל מילות המפתח שנמצאות באדגרופ שלה. אם המצב אינו כזה, כדאי להתאים יותר את תוכן המודעה למילות המפתח, או לפצל את המילים ליותר קבוצות עם מודעות שיתאימו להן.
  • גוגל לוקחת בחשבון גם את היסטוריית הביצועים של המודעה. יחס ההקלקה (CTR) על המודעה הוא בעל חשיבות מהותית בחישוב ה-Quality Score. אם תשלבו מילות מפתח שאתם מטרגטים בתוך תוכן המודעה, ה-CTR צפוי להשתפר, ואיתו ציון האיכות. מודעות עם יחס הקלקה נמוך, כדאי ליצור ולהחליף באחרות עד שמוצאים מודעה עם יחס הקלקה טוב. יכול להיווצר מצב בו מילת מפתח אחת עם חיפושים רבים מביאה הרבה חשיפות ומעט הקלקות, עצירה של מילה כזו או העברתה לקבוצת מודעות אחרת עם מסר ממוקד יותר, עשויה לשפר פלאים את ה-CTR.
  • גם דף הנחיתה אליו מפנה המודעה משפיע על ציון האיכות. על כל מפרסם לשאול את עצמו: אם דף הנחיתה רלבנטי לחיפוש הראשוני? האם הוא מכיל את שאילתת החיפוש? האם הוא רלבנטי לתוכן המודעה? תשובה חיובית לשאלות האלה תשפר לכל מפרסם את ה-Quality Score.

מה כדאי  לעשות כדי לשפר את ה-Quality Score?

  • שימו מילות מפתח מתוך האדגרופ במודעה: אם יש לי אתר בו אני מוכרת טיסות, אצור למשל אדגרופס נפרדות עם מודעות שונות למילים: טיסות, טיסה, טיסות לפאריס, טיסות לפריס וכדומה. בניגוד לדעה הרווחת לעיתים, אין צורך אמיתי לשים מילות מפתח שגיאות כתיב בקבוצה נפרדת. יש לשים את המילים עם השגיאות בקבוצה שהכי קרובה אליהן מבחינת משמעות, ולהתאים להן מודעה עם כתיב תקני. ככל שנהיה ממוקדים במודעות, ה-CTR שלנו יעלה.
  • צרו קבוצות מודעות – אדגרופס צרות, ולא עם עשרות מילות מפתח בכל אדגרופ. באופן זה תוכלו להתאים את המסר למילות המפתח בצורה מיטבית.
  • שימו מילות מפתח בדף הנחיתה, וכך תוכלו ליצור קשר הדוק בין מילת החיפוש – המודעה שהותאמה לה והדף בו נוחתים הגולשים. אם ביכולתכם ליצור מספר דפי נחיתה, ולהתאימם למילות המפתח, תוכלו להראות לגוגל שכל שאילתה היא רלבנטית לדף הנחיתה. כך למשל, אם יש לי אתר תכשיטים, הדרך הנכונה ביותר לפעול היא ליצור דף נחיתה נפרד לחיפושים של עגילים, טבעות, שרשראות וכדומה.
  • הריצו דו"חות על חיפושים וקליקים שיקבלתם מהקמפיין, למשל Search Query Report על מנת למצוא מילות מפתח שליליות – Negative Keywords שמביאות חשיפות לא רצויות, ובכך מורידות את יחס ההקלקה. לדוגמא, יכול להיות שחיפושים על צמידים הקפיצו את המודעה של אתר התכשיטים שלי. אם אין לי צמידים באתר, וגם המודעות שלי לא מדברות על צמידים, יתכן וקיבלתי חשיפות רבות על המודעה, ללא הקלקות (דבר אשר מוריד לי את ה-CTR על המודעות). חסימה של המילים צמיד וצמידים באמצעות סוג ההתאמה Negative Keyword תמנע מחיפושים של המילים הללו להקפיץ את המודעות של האתר שלי, וליצור לי חשיפות מיותרות.
בהצלחה! אם יש לכם טיפים נוספים, שאלות או הצעות, אתם מוזמנים להשאיר תגובה.

מאמרים נוספים

האם אתם חברים בניוזלטר?

אנחנו לא שולחים ספאם – רק המון אהבה