קידום אפליקציות בגוגל

כשאנו באים לשווק אפליקציית סלולר, עלינו לחשוב על מטרות הפרסום שלנו. המובן מאליו הוא יצירת קמפיין להורדת האפליקציה, אך יכולים להיות מקרים בהם נרצה לגרום למשתמשים לפתוח את האפליקציה או לבצע בה פעולה מסויימת. אופציה נוספת שאדוורדס מאפשרת היא פרסום האתר שלנו על גבי אפליקציות מובייל אחרות. במידה והמטרה הראשית של הקמפיין שלנו היא ביקורים באתר, אך אנו רוצים להראות לגולשים שיש לנו גם אפליקציית מובייל ולאפשר למי שמתעניין להוריד אותה, נוכל להשתמש בתוסף אשר נקרא App Extension . לחיצה על כותרת המודעה, תוביל לאתר האינטרנט שלנו, ואילו לחיצה על התוסף תוביל ישירות להורדת האפליקציה. בפוסט זה אנסה לשפוך אור על סוגי הפרסום השונים להורדת אפליקצייה.

קמפיין מסוג Mobile app installs הוא קמפיין הורדות "קלאסי", בו אנו שולחים את הגולשים ישירות לדף ההורדה של האפליקציה ב-iTunes או Google Play. להגברת מספר ההורדות בקידום הממומן יש גם ערך אורגני, שכן הורדות רבות מעלות את הדירוג ב-App Store וכך מביאות למיקומים יותר טובים בקטגוריה בה נמצאת האפליקציה, ולהורדות "אורגניות" שאינן עולות כסף. גוגל מאפשרת לנו ליצור קמפיין הורדות סלולרי ברשת החיפוש, ברשת המדיה  ואפילו ביוטיוב. ניתן לפרסם לניידים וטאבלטים או רק לניידים. אם האפליקציה שלנו מיועדת רק לטאבלטים, גוגל לא יראה אותו על טלפונים ניידים (סמארטפונים).
מעקב אחרי המרות קל יותר לביצוע באפליקציות Android והביד הדיפולטיבי יהיה CPA – כלומר ערך שאנחנו כמפרסמים קובעים ששווה לנו הורדה CPI – Cost per install. באופן זה לא נצטרך לנהל את הבידים באופן עצמאי, אלא גוגל תבצע את האופטימיזציה ותנסה להגיע למחיר היעד. באפליקציות iOS, מעקב ההמרות דורש הטמעה טכנית ואינו מתבצע אוטומטית, ולכן הביד הדיפולטיבי יהיה ידני.

בקמפיין דיספליי אופציות הטירגוט שלנו הן: גיל, מין, מודעות על אפליקציות ספציפיות וכן אופציות נוספות:
Installed app categories – פרסום מודעה למשתמשי אפליקציות אחרות באותה הקטגוריה.
New mobile devices – פרסום מודעה למי שלאחרונה השמיש מכשיר סלולרי חדש, ולכן עשוי להתעניין בהורדת אפליקציות. טווח התאריכים הוא שבוע עד שלושה חודשים.
Mobile app categories – פרסום האפליקציה בקטגוריות מסויימות, לדוגמא בריאות, ספורט, חדשות או משחקים (גולשים שהורידו אפליקציה בעבר מהקטגוריות שנבחרו). ניתן אפילו לבחור להראות את המודעה למי שביצע רכישה בתשלום של אפליקציה או רכש מתוך האפליקציה (in app purchase).

סוגי מודעות

App install ads מיוצרות אוטומטית מתוך האפסטור או גוגל פליי (משם נלקח האייקון והדירוג).
mobile app installs
Image app install ads מאפשר להוסיף תמונה וטקסט על פי בחירה.

Video app install ads מודעת וידאו מתוך יוטיוב או מודעה שתיוצר אוטומטית מתוך התמונות, האייקונים והדירוג.

בקמפיין חיפוש נבחר את האפליקציה מתוך החנות של גוגל או אפל. מודעות לא יוצגו למי שכבר התקין את האפליקצייה דרך גוגל פליי, אלא רק למי שטרם התקין או התקין והסיר. המודעות יבנו על פי הלינק לחנות ויכילו את האייקון של האפליקציה. לאחר יצירת המודעה יש לבחור מילות מפתח שיתאימו למי שעשוי להתעניין באפליקציה. כלי מילות המפתח של גוגל יכול לסייע לנו בכך ולהמליץ על מילים המותאמות במיוחד למובייל.

קדיום אפליקציה בחיפוש גוגל

קידום אפליקציה בחיפוש גוגל

נשמע מסובך? אולי בהתחלה, אבל כשמתחילים לקבל כמות נכבדת של הורדות ולשפר את דירוג האפליקציה בחנות, רואים שזה היה שווה את המאמץ. בהצלחה!

מאמרים נוספים

האם אתם חברים בניוזלטר?

אנחנו לא שולחים ספאם – רק המון אהבה