פרסום בלינקדאין – Linkedin

לינקדאין הינה הרשת החברתית המקצועית הגדולה בעולם, וחוגגת עכשיו עשור להיווסדה. לא תמצאו שם תמונות של חתלתולים או טרוניות על שר האוצר, אלא מאגר ענק של יוזרים שפתחו לעצמם פרופיל מקצועי. לרוב ניתן לראות רזומה של היוזרים, השכלה והתמחות מקצועית. כמו כן, ניתן להמליץ ולבקש המלצות מיוזרים אחרים. ניתן לכתוב (או לקבל) המלצה מילולית, וכן להמליץ על יוזרים על ידי מילוי צ'קבוקס על פי התמחויות שונות. לינקדאין מלאה בציידי ראשים וסוכנויות השמה ששולחות הצעות עבודה למועמדים חדשות לבקרים, מכיון שקל מאוד לאתר דרך החיפוש בה פרופילים עם פוטנציאל להתאים למשרות אשר דורשות התמחות ספציפית. ניתן להיות מנוי ללינקדאין בחינם, או להיות מנוי בתשלום (פרימיום) ולקבל יכולות מתקדמות יותר של חיפוש, יצירת קשר ומידע על מי צפה בפרופיל שלי.

גם בלינקדאין ניתן לפרסם. הפרסום בה אינו תלוי חיפוש כמו מודעות החיפוש בגוגל, אלא תלוי הקשר (קצת כמו רשת המדיה של גוגל והפרסום בפייסבוק). לינקדאין מאפשרת לנו לטרגט יוזרים על פי מדינה, חברה (על פי שם מדוייק או קטגוריה כללית), גודל חברה, תפקיד בארגון ומידת הבכירות (דיירקטור, מנכ"ל, שותף ואפילו מתלמד), מוסד לימודי, חברות בקבוצה מקצועית מסוימת בתוך לינקדאין, התמחויות, מין וגיל.
למודעות ניתן  להוסיף תמונה של 50*50 פיקסלים. קיימת גם אפשרות להרחיב את הפרסום ל-Linkedin Audience Network – אתרים ברחבי הרשת שמציגים מודעות של לינקדאין אצלם. זוהי דרך להגיע לחברים בלינקדאין גם כאשר אינם גולשים באתר, אלא מבקרים באתרים אחרים. התשלום בלינקדין מתבצע על פי הקלקה – CPC, או תשלום על חשיפות CPM – ביד ל-1,000 חשיפות. הביד המינמילי בתשלום CPC הוא $2, יקר יחסית לתעשיית ה-PPC, אך כיון שהמיקוד מדויק מאוד, לעיתים אין לו תחליף. תקציב יומי מינימלי לפרסום הוא $10 ליום. הממשק מאפשר לנו להוסיף כפתור Request contact למודעה, המאפשר לנו לחזור לבעל הפרופיל שלחץ עליו והביע התעניינות במודעה שפרסמנו.

המידע שמתקבל אחרי שהשקנו קמפיין הוא חשיפות, הקלקות, יחס הקלקה (מניסיוני נמוך מאוד, אפילו ביחס לקמפיינים של דיספליי), כמות לידים על פי Request Contact, עלות קליק או חשיפה ועלות כוללת. מדידת לידים או כל המרה אחרת יכולה להעשות על ידי תיוג UTM ומעקב בגוגל אנליטיקס על התנועה הממומנת.

טיפים לפרסום ב-Linkedin

ניסוי וטעייה – הממשק מאפשר למפרסמים להעלות 15 מודעות לכל קמפיין, כך שניתן ליצור מודעות רבות עם וריאציות שונות של טקסט ותמונה, ולבדוק מה מביא לנו את התוצאות הטובות ביותר. אנחנו יכולים להחליט אם לתת ללינקדאין לתת עדיפות למודעות על בסיס יחס הקלקה, או לחלק את התנועה בין המודעות שהעלינו שווה בשווה.

לא לנסות לרוץ על קהל מדי מצומצם – אנחנו לא לבד בזירה, מולנו עוד מפרסמים. כדאי לפנות לפחות לקהל של כמה עשרות אלפי יוזרים. אם נבחר בפרסום CPC, ונשלם על הקלקה, אין מניעה ללפנות למעגלים רחבים יותר, כיון שרק מי שמתעניין בנו וילחץ על המודעה, יעלה לנו.

נתינת ערך מוסף – הקהל בלינקדאין הוא קהל מקצועי, וגולש שם ליצירת קשרים עסקיים, מציאת מועמדים, מציאת מידע מקצועי וכדומה. תשומת הלב שלהם פחות ממוקדת במודעות, ולכן כדאי לחשוב איך לפנות אליהם בצורה שתמשוך אותם. כדאי לחשוב על תמונה בולטת, מסר חותך. יש לחשוב על מה מעניין וחשוב לקהל היעד, על איזה צורך שלו המוצר שלכם יכול לענות. האם אתם יכולים ללמד אותם משהו חדש? לתת להם מידע שחיפשו? האם תוכלו לתת להם משהו חינם? (חינם תמיד עובד במודעות ויכול להיות מסמך white paper להורדה, וובינר או גרסת ניסיון)

אופטימיזציית מודעות – נסו לייצר יחס הקלקה כמה שיותר גבוה. הרבה חשיפות ומעט הקלקות יגרמו ללינקדאין להעלים את המודעה שלכם, ולהעדיף להציג מודעות אחרות (ברחבי הרשת רשום כי יש לשאוף ליחס הקלקה של מעל 0.025%). השארו עם אצבע על הדופק. אם מודעה מסוימת מתחילה להחלש, רעננו אותה עם קופי חדש או תמונה אחרת. אנחנו יודעים בדיוק מי קהל היעד המטורגט במודעה, ולכן יכולים לכוון את הטקסט ישירות אליו (על פי כישורים, מקום עבודה וכ').

דף נחיתה – נסו לקרוא את המודעה שכתבתם ולחשוב איפה כדאי להנחית את היוזרים. לרוב, דף הבית הוא כללי מדי. אם אתם נותנים מענה ספציפי, אוספים לידים או מכוונים ל-Direct Response כלשהו, שווה לשקול שימוש בדף נחיתה ייעודי לקמפיין הלינקדאין. שימוש במילים בדף הנחיתה שגם מופיעות במודעה שפרסמתם, מגביר רלבנטיות ומחזק את התחושה של היוזרים שהגיעו למקום הנכון.

איך ממשיכים מכאן? מתחילים בקטן, בוחנים את התוצאות, מנתחים אותן, עושים אופטימיזציה ומשפרים!

ואם אתם עדיין לא מקושרים אלי בלינקדאין, Now is the Time.

מאמרים נוספים

האם אתם חברים בניוזלטר?

אנחנו לא שולחים ספאם – רק המון אהבה