יחס הקלקה על מודעות – CTR הוא מרכיב חשוב ומהותי ביצירת קמפיינים באדוורדס. החשיבות נובעת מההשפעה הישירה והמיידית שיש ל-CTR על ציון האיכות של מילות המפתח בקמפיינים בחיפוש. יחס הקלקה גבוה יראה לגוגל שהמודעות שלנו מתאימות לחיפושים ורלבנטיות למילים שאנו מטרגטים. אם ציון האיכות שלנו גבוה, נוכל לשלם פחות על כל קליק ולהביא ליותר קליקים על תקציב נתון. ניתן לראות בפוסט היפה של Search Engine Land את ההשפעה המובהקת של CTR על ציון האיכות.
מבחר דרכים להעלות CTR על מודעות חיפוש
מודעות עם Extensions – מודעות משודרגות שתופסות נפח גדול יותר בדף התוצאות. המודעות האלה יכולות לבוא כסייטלינקס, מודעות עם מפה (location extensions), מודעות עם תמונה של מוצר (Product Extensions) וגם מודעות social שמתקשרות לדף בגוגל פלוס. פלוס על המודעה יחזק את הדף, ופלוס על הדף יחזק את המודעה.
השתמשו ב-Display URL – כל ביטוי שנשים אחרי הדומיין במודעה נתון לשליטתנו. נוכל להוסיף למשל מילת מפתח מרכזית מהאדגרופ ובכך נחזק את הרלבנטיות של המודעה. יש לנו 35 תווים במודעה וכדאי לנצלם. עוד רעיונות לביטויים יכולים להיות שם המוצר, מבצע מיוחד, אחוזי הנחה, משלוח חינם או כל תועלת אחרת (למשל חודש מתנה, מתנה למצטרפים ועוד).
כתבו הנחה ולא מחיר – במידה והמוצר שלכם לא יותר זול משל המתחרים, ולא תוכלו להביס את המתחרים בגזרת המחיר, תוכלו לרשום הנחה באחוזים או במספרים: 10% הנחה על מבחר מוצרים, 50 שקלים הנחה למצטרפים חדשים וכדומה.
תנו משהו חינם! משלוח, מתנה מעל קנייה בסכום מסוים, חודש מתנה… כל אלה יכולים להעלות את ה-CTR של המודעה.
כבו את שותפי החיפוש – שותפי חיפוש (Search partners) הם אתרים שונים שמשתמשים במנוע החיפוש של גוגל ומוכנסים כברירת מחדל בהגדרות הקמפיין. לעיתים הטראפיק מהם פחות איכותי מאשר בגוגל עצמו, ולכן כיבויים ב-Settings של הקמפיין יכול להפחית את התנועה, אבל להביא תנועה יותר איכותית.
הוסיפו מילות מפתח שליליות – לעיתים אדוורדס יראה את המודעות שלנו גם לביטויים שפחות רלבנטיים למודעות, ולאתר שלנו (אם אנחנו משתמשים בהתאמת Broad). מעבר על ביטויי החיפוש האמיתיים וגזירה של מילות מפתח שליליות לקמפיין או לאדגרופ, יצמצם חשיפות מיותרות שלא הובילו לקליקים ויעלה את יחס ההקלקה בהתאם.
גם לכם יש רעיונות לכתיבת מודעות טובות יותר? שתפו בתגובות!