שיפור יחס ההמרה באתר

מטרת כל אתר אינטרנט היא לגרום למשתמש לבצע פעולה רצויה כלשהי. בין אם אתם מנסים לגרום לגולשים לעשות מנוי לבלוג שלכם, לרכוש את המוצר, למלא טופס יצירת קשר או כל דבר אחר – עליכם להתמקד בדרכים לשפר את יחס ההמרה של האתר. כדי לעשות זאת יש למצוא על ידי ניסוי, פתרונות יצירתיים לשיפור הניווט, הבהירות והיעילות באתר. לשם כך נדרשים מיומנות וניסיון אשר יכסו מחד את התהליכים האנליטיים והמדידים באתר ומאידך יתנו פן של יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא.

כמה כללי אצבע כשניגשים לשפר יחס המרה:

* חשוב להחליט מראש על אסטרטגיה, יעדים ארוכי טווח ודרכי מדידה להשגת המטרות. אם למשל שיפור יחס ההמרה יתבטא בעליית מספר שיחות הטלפון שבאו מהאתר, צריכה להיות דרך למדוד שיחות בצורה מדויקת ויעילה. כדאי להמנע מהנחות מוקדמות על מה עובד ומה לא. יש לעשות ניתוח קר של מספרים וססטיסטיקות, ולא לפעול על פי תחושות בטן. תמיד כדאי להסתכל דרך עיני הלקוח, ולא דרך עיני המפרסם או בעל האתר, שלהם ברור מאוד מה הפאנל. יש לזכור שהגולשים אינם המפרסמים או מכירים את האתר, ותמיד לנסות להסתכל בעיניים אובייקטיביות על התהליך.

* הבנה ופיקוח על מקורות ההגעה לאתר – הסתכלו מדי פעם ממבט-על על מקורות התנועה: אורגנית, ממומנת, אפילייטס, קישורים… אם תבינו מאיפה הגיעו הגולשים (לינק, מילת חיפוש וכד') ובאיזה דף נחתו, יהיה לכם קל יותר למצוא הזדמנויות לשיפר יחס ההמרה.

* מי הם המשתמשים? אל תנחשו למה הגולשים לא ממירים. פשוט נסו להבין מי הם: מהיכן הגיעו אליכם, מה חיפשו, באילו דפים ביקרו.

* מה המתחרים עושים? רוב האתרים לא קיימים בואקום, וכמעט תמיד ישנה תחרות. לימדו את השוק, את האתרים הנחשבים לשחקנים המרכזיים, ולא פחות חשוב, מה אומרים הלקוחות והמשתמשים במדיה החברתית, בתגובות לכתבות ובאתרי ביקורת. מצאו את החוזקות של האתר שלכם מול המתחרים ואת הערך המוסף שאתם יכולים לתת לגולשים.

* יש לכם אוצר סמוי? זהו את הנכסים הטובים באתר שלכם, והציפו אותם. נסו להבין מה עשוי לקסום ללקוח פונציאלי שלכם, והדגישו זאת תוך כדי תהליך ההמרה. אל תתביישו להציג את החוזקות שלכם בצורה בולטת וברורה באתר.

* צרו אסטרטגיה לניסוי שלכם: רכזו את כל הרעיונות לשיפור, והחליטו על סדרי עדיפויות. התרכזו במה שיכול להביא שינוי גדול בהמרה בפרק זמן כמה שיותר קצר. השינויים המשמעותיים יביאו להחזר מהיר על השקעה, ולכן רצוי להתחיל איתם.

* עיצוב הדפים הנבחנים – תמיד צריך להיות יותר נהיר, אמין וידידותי למשתמש מהקודם לו. דונו על הדפים עם מי שיש לו נגיעה ללקוחות ולמכירות.

* אל תפסיקו לבחון שינויים. גם אם שיפרתם, אולי אפשר לשפר עוד? חשוב שכל חברי הצוות יבינו את הצורך בניסוי, את מטרתו, כיצד הוא מתחבר ליעדים העסקיים, מה דרוש על מנת שיצליח וכיצד תמדד הצלחה.

* המסקנות של הניסוי עשויות להשפיע על התפיסה השיווקית של האתר: כותרת מנצחת בדף הנחיתה, יכולה להפוך למודעת PPC או לבאנר, תבנית של דף נחיתה מנצח אפשר לנסות על מוצר נוסף, הצעה שיווקית שעבדה היטב אולי תתאים גם לאפילייטס.

תהליך שיפור יחס ההמרה הוא תהליך חוזר ונשנה שמטרתו להגדיל בכל ניסוי את מספר ההמרות. ניסויים חדשים יתבססו על ניסויים קודמים, וכל שיפור נבנה על הצלחה כתוצאה מניסוי שקדם לו. לאחר כל שינוי, מומלץ להסתכל במבט מאקרו על השינויים שקרו, ועל ההשפעה הכוללת על יחס ההמרה, ולגזור מתוכו רעיונות, שנתמכים במספרים, לשיפור נוסף.

בפוסטים הבאים אתן רשימה הולכת וגדלה של כלים בהם ניתן להשתמש כדי למצוא דרכים לשפר את יחס ההמרה שלכם ואת השימושיות  באתר. יש לכם כבר רעיון לניסוי?

מאמרים נוספים

האם אתם חברים בניוזלטר?

אנחנו לא שולחים ספאם – רק המון אהבה