קמפיינים בבינג – Bing Adcenter

ל-MSN ו-Yahoo יש מערכת פרסום משותפת בשם Adcenter, שבחלקים מסוימים מהעולם מצליחה להביא כמות מסוימת של טראפיק. ברבעון השלישי של 2011 81.6% מתקציבי הקידום הממומן בארה"ב הופנו לגוגל לעומת 18.4% שהופנו ליאהו ובינג. מעבר לעובדה שבבינג יש פחות חיפושים (נכון לספטמבר 65.3% מהחיפושים בוצעו בגוגל, 15.5% בוצעו ב-Yahoo ו-14.7% באתרי מיקרוסופט), עבודה עם ממשק הניהול של Adcenter היא בעייתית מאוד. החודש העליתי שני קמפיינים ב-Adcenter והופתעתי לגלות כמה קשה היה… רוצים להבין למה? להלן התרשמותי.

1. מי אתה בדיוק AdCenter? מדוע אין אחידות? לגוגל יש את גוגל אדוורדס ותו לא. אצל מייקרוסופט, אינך יודע אם לקרוא לזה פרסום ב-MSN, במייקרוסופט, בבינג, ביאהו. יש שם לממשק – Adcenter, אך הוא לא מקושר בצורה מספיק ברורה למנועי החיפוש שעובדים איתו.

2. פרסום ב-Adcenter בארה"ב יכול לכלול בתוכו את יאהו ובינג עם או בלי שותפי החיפוש שלהם. אי אפשר להעלות קמפיין רק ביאהו או רק בבינג. מצד שני, אם רוצים לפרסם בבריטניה, יש לפתוח חשבון ביאהו וב-MSN בנפרד, שכן שם אין עדיין איחוד ממשקים. מסובך הא?

3. העתקה של קמפיין מגוגל ל-Adcenter אמורה להיות חלקה, וקיים אפילו ממשק שמסייע. יחד עם זאת, לקח לי יום שלם להעביר את הקמפיינים, ולטפל בבאגים שנותרו מההעברה.

4. התמיכה של עובדי AdCenter ברמה ירודה מאוד. הם לא מצליחים לסייע בבעיות טכניות, ולא מוכנים לשמוע הצעות לשיפור. כל אימייל שלהם שנשלח אחרי הצ'אט איתם, מטרתו היחידה היא סגירת הקריאה.

5. ממשק AdCenter אינו עובד בדפדפן כרום, ותתפלאו גם לא תמיד באקספלורר. Firefox הוא הדפדפן היחיד שמאפשר עבודה יחסית רציפה, אך איטית.

6. Adcenter חילקו את היום בצורה מסוימת: בוקר, צהריים, ערב, לילה. אין אפשרות לעשות Day Parting בשעות שאני רוצה שהקמפיין יפעל בהן, אלא רק באופן השרירותי שבו הם חילקו את היום.

7. עבודה עם עורך האופליין של Adcenter היא מתישה ומייאשת. Adcenter Desktop מלא בבאגים ובעיות. לקח לי 5 פעמים עד שהצלחתי להתקין אותו מבלי שיקרוס. פעולה פשוטה כמו העתקה והדבקה של מילים ומודעות אינה תמיד עובדת. גם פונקציית Find & Replace עובדת רק בצורה חלקית. העלאה של בידים באחוזים או כל מיני שינויים במילות מפתח מקפיצים אותך מקבוצת המילים שהיית בה לרמת החשבון, כך שאינך זוכר איפה בכלל היית. אין אפשרות לערוך מילת מפתח, אלא רק למחוק אותה ולהעלות חדשה ועוד ועוד.

8. מילות מפתח שליליות – אין אפשרות ל-Match types, כלומר, אם אני רצה בהתאמת Broad על מילה כגון tennis shoes, אדסנטר עשוי להראות את המודעה שלי גם למשתמש שחיפש רק את המילה shoes. אולם, מכיון שאי אפשר לחסום רק את החיפוש הספציפי של המילה [shoes] בהתאמת Exact, נגזר עלי לבטל את כל התאמות ה-broad או לשלם על הקלקות לא רצויות.

9. יצירת client center לניהול של כמה חשבונות עם log-in אחד היא בעייתית מאוד. אני עובדת עם הממשק כבר למעלה מחודש וטרם הצלחתי לאחד את החשבונות שאני עובדת איתם ל"חשבון על" אחד. הבעייה כרגע היא בכפתור "submit" שאינו מגיב בשום דפדפן… כמו כן, בניגוד לגוגל, רק client center אחד יכול לנהל כל חשבון.

10. ממש הדו"חות הוא איטי וכבד. לא ניתן להוסיף מילות מפתח חיוביות או שליליות מתוך הדו"ח. עדיין אין Impression share או opportunities על אף שנציגי מייקרוסופט דיברו בכנס SMX East על הוספה שלהם בעתיד.

11. כלי התצוגה המקדימה – Preview tool, אינו ניתן לשליטה. לא ניתן לבחור את המיקום הגיאוגרפי ממנו רוצים שהחיפוש יערך. אין אפשרות לגשת לכלי מחוץ לממשק של אדסנטר.

אז למה בכל זאת לפרסם ב-Adcenter?

יש כאן עדיין כמעט 30% מהטראפיק של ארצות הברית. פעמים רבות מדובר בטראפיק איכותי, מבוגר יחסית, ולכן ממיר. זהו סוג המשתמשים שאינו יודע לשנות את מנוע החיפוש הדיפולטיבי בדפדפן אקספלורר, ולכן נחשף למודעות אדסנטר במידה ניכרת.
להלן דוגמא מן השבועיים האחרונים: על אף מיעוט הטראפיק ביחס לגוגל, כל מדד כגון דפים נצפים, זמן שהייה באתר ו-Bounce Rate  מציג נתונים טובים יותר מגוגל אדוורדס.

אז לפרסם או לא לפרסם ב-Adcenter Bing?

אם יש לכם סבלנות ואורך רוח, שווה לנסות. אם הטראפיק בגוגל מספק אתכם, אולי כדאי להמתין לשיפור משמעותי של הממשק. בהצלחה!

מאמרים נוספים

האם אתם חברים בניוזלטר?

אנחנו לא שולחים ספאם – רק המון אהבה