לאחר שאנו מחליטים על תקציב כולל ותקציב יומי עבור הקמפיינים שלנו, מגיע הזמן בו עלינו להחליט כמה אנו מוכנים לשלם על הקלקות על המודעות שלנו. למחיר שאנו מוכנים לשלם עבור הקלקה – Cost Per Click ישנו חשיבות רבה בקביעת מיקום המודעות שלנו. מאחר ומיקומים גבוהים מתוגמלים ביחס הקלקה גבוה, לביד שאנו נותנים יש גם השפעה על ה-Quality Score. יחס הקלקה טוב, מביא לעלייה ב-Quality Score ובדיעבד לתשלום נמוך יותר על כל קליק.
בחירת הביד למילות המפתח הינה גורם מפתח בניהול חשבון אדוורדס, ולכן גוגל מאפשר לו לבחור מבין אסטרטגיות שונות את זו שנראית לנו מתאימה ביותר לקמפיינים שלנו.
שיטת הבידים תבחר ברמת הקמפיין, כך שבקמפיינים שונים באותו החשבון, נוכל לנקוט באסטרטגיה שונה.
התמקדות בקליקים
בתשלום על הקלקה, נשלם רק אם יקליקו על המודעה הממומנת שלנו. אם מטרתנו היא השגת תנועה לאתר, נוכל לנקוט באסטרטגיה הזו:
Automatic bidding
לאחר קביעת תקציב יומי, גוגל אדוורדס ינסה למקסם את כמות הקליקים על התקציב הנתון. באסטרטגיה הזו, המערכת פועל באופן אוטומטי ומחליטה בעצמה מה הביד שתקבל כל מילת מפתח. אם נרצה מעט יותר שליטה, נוכל לתת ביד מקסימלי שממנו המערכת לא תחרוג. בנוסף, לא ניתן לעבוד עם Ad Scheduling כאשר בוחרים בבידים אוטומטיים.
Manual bidding
צורה זו מתאימה למי שמחפש שליטה ידנית מלאה בבידים. גם בבידים ידניים התשלום הוא רק עבור הקלקה. הביד ניתן ברמת האדגרופ – קבוצת המודעות או ברמת מילת המפתח – keyword, כאשר ביד פרטני של מילת מפתח חזק מהביד של קבוצת המודעות. אם גילינו שמילים מסוימות או אדגרופים מסוימים מביאים לנו תוצאות טובות יותר, נוכל לתת להם בידים יותר גבוהים, ובמקביל להוריד את הבידים של מילים וקבוצות שעבדו פחות טוב. הפחתה או העלאה של בידים תשפיע על הווליום של הקמפיין.
התמקדות בחשיפות
הפונקציה הזו קיימת רק בקמפיינים שמנוהלים ברשת התוכן של גוגל, כלומר מודעות טקסט, באנרים ווידאו באתרים שהם שותפי תוכן של גוגל אדוורדס. כאן התשלום מתבצע על חשיפות ולא על קליקים. הביד ניתן על כל 1,000 חשיפות ונקרא CPM ומייצג את הסכום המקסימלי שאנו מוכנים לשלם על 1,000 חשיפות. ביד ה-CPM ניתן אך ורק ברמת האדגרופ (אין משמעות לביד של מילות מפתח בודדות). ברשת התוכן, כאשר בוחרים אתרים ספציפיים, ניתן לתת ביד CPM ברמת האתר. כאשר ביד של CPM מנצח במכרז הוא זוכה בכל השטח הפרסומי, ולעיתים גובר על 4 מודעות טקסט. נרצה להשתמש בביד הזה בקמפיינים שמטרתם מודעות וחשיפה ופחות קליקים והמרות.
התמקדות בהמרות – Conversion Optimizer
על מנת למקסם את ההמרות, עלינו להבהיר לגוגל מה נחשב המרה בשבילנו, ולהכניס קוד המרה לדף. המרה יכולה להיות קנייה, ואז נכניס את קוד ההמרה למשל בדף התודה. חשוב מאוד שהקוד יופיע אך ורק בדפים שמי שנכנס אליהם הוא יוזר שבאמת ביצע המרה.
CPA bidding
CPA משמעותו (Cost per acquisition (or Action. האופציה הזו קיימת גם ברשת החיפוש וגם ברשת התוכן של גוגל, ולשימוש בה מספר דרישות סף:
- קוד מעקב אחר המרות (conversion tracking) שמוטמע באתר
- הקמפיין קיבל לפחות 15 המרות ב-30 ימים האחרונים
- יחס ההמרה יחסית יציב
מומלץ להפעיל את אסטרטגיה הזו כאשר:
- מעקב אחר המרות רץ לפחות שבועיים, ויש כבר היסטוריה של המרות
- בקמפיין יש באופן יחסי הרבה המרות (למשל קמפיין לידים או הרשמות)
- ישנו בעיקר סוג אחד של המרה, ולא מספר סוגים
- אין שינויים מהותיים בעונתיות של הקמפיין או באתר אשר משנים דרמטית את יחס ההמרה
Maximum CPA הוא המחיר המקסימלי שאנחנו מוכנים לשלם על המרה. מקסימום ה-CPA שמומלץ אוטומטית על ידי המערכת נעשה על ידי חלוקה של הביד המקסימלי חלקי יחס ההמרה עבור כל מילת מפתח באדגרופ. לאחר מכן מוכפל ה-CPA של כל מילה במספר ההמרות שהמילה הביאה. חיבור של כל המילים וחלוקה במספר הכולל של ההמרות נותן את ההמלצה של גוגל.
Target CPA הוא ה-CPA הממוצע שאנו מעוניינים לשלם. החישוב הדיפולטיבי של גוגל עבורו הוא ממוצע ה-CPA ב-30 יום האחרונים.
אז מה עדיף? לא בטוח שיש תשובה אחת. שווה לבדוק כל אופציה ולראות מה משיג תוצאות טובות יותר.
איך מגיעים לבחירת הבידים?
נלך ל-Settings של הקמפיין אותו ברצוננו לערוך, ומשם ללינק edit שנמצא ליד ה-Bidding Option. שם נוכל לבחור בכל אחת מהאפשרויות שציינתי.
בהצלחה!