טאב ההזדמנויות או Opportunities בגוגל אדוורדס מאפשר לנו למצוא רעיונות לשיפורים והרחבות בקמפיינים שלנו. ברגע שאנחנו רואים תוכן בטאב הזה נראה שהמערכת מצאה באופן אוטומטי לחלוטין שינויים שיש באפשרותנו לשקול אם ליישמם בחשבון האדוורדס שלנו. ההצעות כרגע מתייחסות למילות מפתח, בידים ותקציבים.
בנוסף הטאב מאפשר לנו לראות מידע על המיקום שלנו לעומת מתחרים אשר מפרסמים באותה קטגוריה. באופן זה נוכל להשוות את ביצועי הקמפיין ביחס למפרסמים אחרים, לזהות מה ניתן לשיפור וגם הן נקודות החוזקה שלנו ביחס למתחרים. המידע הוא תמיד עדכני ומתעדכן מדי שבוע. ניתוח התחרות תומך במספר שפות, אולם עדיין לא בעברית.
כיצד Analyze Competition עובד?
נקליק על טאב ה-Opportunities ובצד שמאל נלחץ על הלינק Analyze Competition.
כעת נוכל לראות האם הביצועים שלנו הם מעל או מתחת לממוצע ביחס למפרסמים אחרים. מדובר בנתונים רק מרשת החיפוש של גוגל ולא מרשת התוכן. טווח התאריכים אינו נתון לשליטתנו והוא מצוין בצד ימין למעלה. המשתנים שאנו יכולים לבחור הם חשיפות, קליקים, יחס הקלקה או מיקום ממוצע. כל קטגוריה שנמצאת במסך, היא קטגוריה שהופענו בה והמודעות שלנו שוייכו אליה. האלגוריתם של גוגל אדוורדס יודע לסווג ל-7,000 תת קטגוריות על פי ביטויי חיפוש, דפי נחיתה, מודעות וסידור האדגרופס. אם הטקסט של הקטגוריה צבוע כחול, ניתן להקליק עליה, ולראות תתי קטגוריות. מתחת לתת קטגוריה, נוכל לראות ביטויי חיפוש – Search Terms שהביאו להצגת המודעה שלנו. מדובר בחיפושים אמיתיים שבוצעו ושוייכו לקטגוריה. במידה ונראה שם חיפושים שלא רלבנטיים למוצר או לשירות שאנחנו מפרסמים, נוכל להוסיף את המילים כמילות מפתח שליליות – negative keywords. אם המילים רלבנטיות לקמפיין, נוכל להוסיפן על ידי לחיצה על Add Keywords ובחירת הקמפיין והאדגרופ הרלבנטי להן. קיימים שני מדדים בהם נוכל להשוות עצמנו למתחרים:
Competitive Range – הביצועים שלנו ביחס לכל שאר המפרסמים בקטגוריה. באופן ויזואלי נראה מלבן שמחולק לחמש. נוכל לראות אם אנחנו מתחת לממוצע, בממוצע או מעל הממוצע.
Bar Graph – השוואה יותר מצומצמת, למתחרים שיותר דומים לנו במאפיינים כגון תקציבים ותחומי פרסום. הצבע הכחול מייצג אותנו והצבע הכתום את הביצועים הממוצעים של שאר המפרסמים באותה קטגוריה.
כדי לבצע אנליזה מדויקת יותר כדאי:
- להסתכל בעיקר על תתי קטגוריות.
- לבחור קמפיין או אדגרופ ספציפיים מהרשימה בצד שמאל, ולנתח אותם.
- להסתכל על תחרות רק באזור הגיאוגרפי שאנו מטרגטים על ידי לחיצה על Filter Competition ובחירת האזור שאנו מטרגטים בקמפיין.
הסטטיסטיקות שאנו רואים יכולות לעזור לנו לראות את נקודות החוזקה והחולשה שלנו ביחס למתחרים:
- CTR נמוך לדוגמא, בהשוואה למתחרים, יכול ללמד אותנו שעלינו לשפר את המודעות שלנו.
- מספר נמוך של חשיפות יכול לרמוז שעלינו למצוא עוד מילות מפתח לקמפיינים שלנו.
- מיקום נמוך של מודעות יכול להעיד על הצורך להעלות בידים או לבדוק מודעות אחרות.
- הופעה בקטגוריות שלא נראות לנו כלל קשורות לקמפיין, יכולה להדגיש את הצורך בהוספת מילות מפתח שליליות.
בפוסט ההמשך אסביר על Ideas – ההצעות שהאלגוריתם של גוגל נותן באופן אוטומטי לשם ביצוע אופטימיזציה.